Jelení guláš

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 30 minut
Vaření: 120 minut
Jelení guláš - zvěřina je příjemná změna

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1322 KJ
bílkovina
38 g
tuky
12 g
sacharidy
11 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
3 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
264 mg
fosfor
189 mg
sodík
173 mg
vápník
40 mg
hořčík
37 mg
cholesterol
13 mg
železo
3 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 kg srnčí kýty
  • 50 g slaniny
  • 3 lžíce sádla
  • 3 cibule
  • 2 lžíce sladké papriky
  • Sůl
  • Pepř
  • Špetka pálivé papriky
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce pikantního kečupu

Postup:

  1. Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky. Slaninu si nakrájíme na malé kousky a na pánvi opražíme, přidáme na jemno nakrájenou cibulku a usmažíme do sklovata.
  2. Přidáme maso, opékáme a dáváme pozor, aby se nám maso nepřipálilo. Osolíme, opepříme, přidáme papriky, promícháme, podlejeme a dusime do měkka cca 120 minut.
  3. Maso vyndáme na stranu a šťávu zaprášíme moukou, přidáme kečup a 10 minut za stálého míchání povaříme.
  4. Dle chuti dosolíme a přidáme maso, prohřejeme a podáváme s karlovarským knedlíkem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.