Vepřové dušené s mrkví

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut
Celkově: 120 minut
Vepřové dušené s mrkví - trošku jinak, než ve školní jídelně

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2258 KJ
tuky
38 g
bílkovina
27 g
sacharidy
18 g
mononenasycené mastné kyseliny
17 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
1 g
cukry
1 g
draslík
460 mg
sodík
138 mg
cholesterol
126 mg
hořčík
43 mg
vápník
41 mg
fosfor
16 mg
zinek
4 mg
železo
3 mg

Ingredience

  • 600 g vepřové plece
  • 1 velká cibule
  • 3 mrkve
  • 150 ml bílého vína
  • 3 lžíce másla
  • snítka rozmarýnu
  • 1 lžíce olej
  • 600 ml hovězího vývaru
  • sůl
  • bílý pepř

Postup:

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, cca 2 - 3 na porci. Osolíme a opepříme. Přidáme snítku rozmarýnu, přikryjeme a necháme min půl hodiny odpočívat.
  2. Cibuli nakrájíme na drobno. Mrkev na kolečka. V kastrolu rozehřejeme olej s máslem a mrkev v něm opečeme do zlatova. Děrovanou naběračkou ji vytáhneme a dáme stranou na později. Vhodíme cibuli a opečeme ji do zlatohněda.
  3. Přidáme maso, i s bylinkami, a začneme opékat. Maso pustí šťávu a my budeme dusit, dokud se šťáva neodpaří a nezůstane tuk. Musíme míchat. To nám umožní maso krásně opéct do zlatohněda.
  4. Podlijeme bílým vínem a necháme částečně odvařit. Tím se nám ztratí chuť alkoholu a zůstane příjemná chuť vína. A současně odglazuje dno kastrolu se spoustou chutí.
  5. Přilijeme horký hovězí vývar - jen zarovnat hladinu s masem. Zvolna dusíme téměř do měkka, na posledních asi 5 - 10 minut vrátíme do šťávy opečenou mrkev, odstraníme rozmarýn a promícháme. Dochutíme solí a bílým pepřem.
  6. Můžeme podávat například se šťouchanými bramborami.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.