Štika

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1550 KJ
bílkovina
50 g
tuky
12 g
sacharidy
9 g
sůl
1 g
draslík
790 mg
fosfor
579 mg
sodík
450 mg
cholesterol
160 mg
vápník
113 mg
hořčík
80 mg
mangan
5 mg
železo
3 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 1 kg štiky bez hlavy
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • 40 g zázvoru
  • 250 ml piva
  • Sůl

Postup:

  1. Očištěnou, osušenou a na 4 porce nakrájenou štiku osolíme.
  2. Zázvor na drobno nástrouháme, nandáme na rybu a zabalíme do plátků slaniny.
  3. Do zapékací misky na dno dáme pár plátků slaniny, poskládáme porce ryby a mírně podlejeme pivem.
  4. V troubě předehřáté na 200 stupňů pečeme cca 20 až 30 minut, když je třeba, podlejeme pivem.
  5. Podáváme s vařenými brambory.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.