Rajčatový krém s mušlemi

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 35 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2614 KJ
tuky
49 g
nasycené mastné kyseliny
33 g
sacharidy
32 g
bílkovina
8 g
cukry
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
vápník
130 mg
draslík
101 mg
fosfor
70 mg
hořčík
47 mg
sodík
33 mg
cholesterol
30 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 50 g másla
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 100 g zmražených mušlí
  • 500 ml sladké smetany 18 %
  • 200 g rajčatového protlaku
  • 80 g hladké mouky
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sušené bazalky
  • Ocet
  • Sůl
  • Pepř
  • Špetka cukru

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme na drobno a dáme na rozehřáte máslo zpěnit. Zasypeme moukou a připravíme světlou jišku.
  2. Zalijeme vývarem, přidáme sušenou bazalku a vaříme 10 minut.
  3. Pak do základu přidáme rajčatový protlak a povaříme dalších 10 minut.
  4. Vlejeme smetamu, ale jen prohřejeme - již nevaříme.
  5. Polévku dochutíme octem, solí, cukrem.
  6. Povaříme mušle cca 10 minut a přidáme na talíř při servírování.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.