Medovohořčičné kuřecí paličky

Petrusia
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 60 minut
Celkově: 105 minut
Kuřecí paličky v delikátní sladce pikantní marinádě.
Marináda na medovohořčičné kuřecí paličky
Medovohořčičné kuřecí paličky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3915 KJ
tuky
79 g
bílkovina
45 g
nasycené mastné kyseliny
19 g
mononenasycené mastné kyseliny
18 g
sacharidy
8 g
cukry
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
1 g
draslík
655 mg
fosfor
241 mg
vápník
155 mg
hořčík
84 mg
železo
7 mg
zinek
3 mg
mangan
2 mg
sodík
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 1 kg kuřecích stehen (spodních)
  • 5 dkg špeku
  • Na marinádu:

  • 1 dl olivového oleje
  • 2 lžíce plnotučné hořčice (může být i kremžská)
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička kmínu
  • 1/2 lžičky sladké mleté červené papriky
  • špetka chilli
  • stroužek česneku

Nástroje

    zapékací mísa
    alobal

Postup:

  1. Kuřecí spodní stehna omyjeme, osušíme a vložíme do zapékací mísy.
  2. V menší misce smícháme ingredience na marinádu. S chilli, česnekem a pepřem pracujeme dle chuti - kdo má rád pikantní, může přikořenit více.
  3. Paličky v míse přelijeme marinádou a důkladně promícháme tak, aby byly obalené ze všech stran.
  4. Pod paličky vložíme několik plátku špeku.
  5. Přikryjeme alobalem a necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici.

  6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180° přibližně 60 minut. Průběžně kontrolujeme barvu a případně podlejeme vodou.
  7. Posledních 10 minut sejmeme alobal a paličky dogrilujeme do křupavé kůrčičky (respektujte prosím vlastnosti vaší trouby).

  8. Podáváme dle chuti variantně s rýží, kuskusem nebo pečivem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat