Kapr s mandlemi

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1815 KJ
bílkovina
32 g
tuky
24 g
sacharidy
21 g
mononenasycené mastné kyseliny
11 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
2 g
lepek
1 g
cukry
1 g
draslík
862 mg
fosfor
543 mg
vápník
183 mg
cholesterol
138 mg
hořčík
106 mg
sodík
65 mg
železo
5 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 600 g kapra
  • 4 lžíce másla
  • Sůl
  • Pepř
  • 100 g hladké mouky
  • Trochu petrželky
  • 50 g mandlí

Postup:

  1. Podkůvky z kapra omyjeme, osolíme, opepříme, posypeme na drobno nasekanou petrželkou a obalíme v hladké mouce.
  2. Mandle hodíme do horké vody a jen tak minutku povaříme, potom je zcedíme a oloupeme slupku (jde úplně snadno,jen tak promneme mezi prsty). Oloupané mandle nasekáme na větší kousky.
  3. Do varné misky dáme polovinu rozpuštěného másla, na ně dáme podkůvky kapra, na ně druhou půlku másla, podlejeme vodou a dáme péct do trouby na 15 minut na 180 stupňů. Potom posypeme mandlemi a ještě 5 minut pečeme. V průběhu poléváme štávou.
  4. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.