Vepřová panenka s nádivkou

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 40 minut
Vaření: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2418 KJ
bílkovina
57 g
tuky
34 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
sacharidy
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
vláknina
2 g
cukry
1 g
draslík
458 mg
cholesterol
445 mg
fosfor
331 mg
vápník
100 mg
hořčík
74 mg
sodík
62 mg
železo
6 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 800 g vepřové panenky
  • 200 g kuřecích jater
  • 30 ml oleje
  • 20 g másla
  • 200 g žampiónů
  • 50 g mandlí
  • 50 g oliv
  • 50 g kapie
  • Sůl
  • pepř
  • 2 vejce

Postup:

  1. Nejdříve si připravíme nádivku:

    1. Očištěná játra nakrájíme na malé kostičky, opečeme na másle a oleji.
    2. Vložíme do mísy. Přidáme nakrájené olivy, na slabé plátky žampióny i oloupané mandle, vajíčka a vše dochutíme solí, pepřem a vše důkladně promícháme.
  2. Maso podélně nakrojíme, lehce rozklepeme, nandáme nádivku a zabalíme. Svážeme kuchyňskou nití. Na povrchu osolíme a vložime na rozehřátý olej, můžeme použít i výpek z opékání jater.
  3. Krátce opečeme, za občasného polévání výpekem. Pozor aby maso nebylo vysušené.
  4. Po upečení sundáme nit, podélně nakrájíme, podáváme s pečenými brambory a čerstvou zeleninou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.