Fettuccine s omáčkou Alfredo

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut
rychlé těstoviny s jemnou omáčkou s chutí česneku a parmazánu

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
5350 KJ
sacharidy
138 g
tuky
57 g
bílkovina
48 g
nasycené mastné kyseliny
33 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
vláknina
5 g
cukry
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
fosfor
620 mg
draslík
592 mg
vápník
127 mg
cholesterol
94 mg
hořčík
91 mg
sodík
5 mg
železo
4 mg
zinek
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 400g těstoviny fettuccine
  • Omáčka Alfredo

  • 50 g másla
  • 100 g parmazánu
  • 100 ml smetany
  • 2 česnek
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, 4 - 6 minut, popřípadě dle návodu na obalu.

Omáčka Alfredo:

  1. Do rendlíku vložíme kousek másla a necháme rozpustit.
  2. Přidáme nasekaný česnek a orestujeme do zlatova - pouze na mírném plameni, aby nezhořkl.
  3. Po chvilce vlijeme smetanu a společně přivedeme k varu.
  4. V okamžiku, kdy se smetana začne pomalu vařit, přidáme nastrouhaný parmazán, odstavíme z ohně a dobře promícháme.
  5. Přidáme čerstvě mletý pepř a špetičku soli. Se solí opatrně, parmazán je docela slaný.
  6. Omáčka je výborná k masu nebo jen k těstovinám.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.