Asijská žebírka

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 140 minut
Masíčko na kosti ve sladko-pálivé omáčce

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
5419 KJ
bílkovina
123 g
tuky
89 g
sacharidy
36 g
cukry
15 g
sůl
10 g
draslík
315 mg
fosfor
199 mg
vápník
104 mg
hořčík
98 mg
železo
5 mg
sodík
4 mg
mangan
2 mg

Ingredience

    Na žebra:

  • 1,2 kg hovězích žeber
  • trocha mořské sůli
  • černý pepř
  • 1,5 hrnku hovězího vývaru
  • trocha sezamu
  • Na omáčku:

  • 1/2 čerstvé chilli papričky
  • 4 cm čerstvého zázvoru
  • 1/2 hrnku sladké sójové omáčky
  • 3 lžíce klasické sojové omáčky
  • 1,5 hrnku pomerančové šťávy
  • 1 citron
  • 4 hvězdičky anýzu

Postup:

  1. Upravíme si žebra:

    1. Krátká žebra dejte na plochu a dobře posolte (kdo nemá mořskou sůl, použije klasickou) a opepřete.
    2. Ve velké rozpálené pánvi žebra opékejte, stranou s tukem dolů, dokud nebudou zlatavá a tuk zredukovaný.
    3. Vyndejte z pánve a osušte na papírové utěrce.
  2. A pustíme se do omáčky:

    1. Zázvor nastrouhejte na nejjemnějším struhadle.
    2. Ve velké míse smíchejte všechny ingredience - dobře promíchejte, aby se dobře spojily.
    3. Projeďte celou omáčku ještě tyčovým mixérem.
  3. A teď to dáme dohromady:

    1. Do hrnce s těžkým dnem dejte žebra, přilijte omáčku a vývar.
    2. Přikryjte a na střední teplotě vařte 2 hodiny.
    3. Potom odkryjte a vařte dalších 20 minut.
  4. Máme hotovo. Nandáme na talíře a posypeme sezamem. Vhodná příloha jsou: Šťouchané brambory, hranolky, bagetka...

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.