Kuřecí stehna v jogurtové marinádě

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 200 minut
Vaření: 40 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
468 KJ
sacharidy
9 g
cukry
8 g
bílkovina
6 g
tuky
5 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
1 g
draslík
304 mg
vápník
177 mg
fosfor
85 mg
hořčík
20 mg
sodík
2 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 8 kuřecích stehen
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 500 g bílého jogurtu (nejlépe řecký)
  • 1 svazek petržele
  • 1 malá feferonka
  • 2 stroužky česneku
  • tabasco
  • 100 ml vývaru
  • olivový olej (může být i slunečnicový)
  • sůl

Postup:

  1. Maso vložíme do mísy a posypeme nadrobno nasekanou petrželí, osolíme.
  2. Na drobno si nakrájíme česnek a feferonku a dobře promícháme.
  3. Do jogurtu přidáme 5 lžic olivového oleje, lžičku tabasca a vše krátce vyšleháme a nalijeme do mísy s masem.
  4. Necháme vše v míse, zaděláme utěrkou a dáme do lednice minimálně na 3 hodiny.
  5. Pak stehna vyndáme, lžičkou odstraníme jogurtovou marinádu, vložíme je do velké pánve a rychle osmahneme.
  6. Podlijeme vývarem, snížíme teplotu a pod pokličkou dusíme asi 30 minut. Několikrát otočíme a přidáváme postupně marinádu.
  7. Na další pánvi si osmahneme na oleji proužky papriky až změknou a přidáme je k masu.
  8. Vše ochutnáme a případně dochutíme. Je to výborná varianta, my si tohle jídlo podáváme s americkými bramborami. Dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.