Vepřový guláš našeho pantáty

Miška
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut
Mňamina na neděli

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3786 KJ
sacharidy
60 g
tuky
52 g
bílkovina
48 g
mononenasycené mastné kyseliny
28 g
nasycené mastné kyseliny
14 g
polynenasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
2 g
cukry
2 g
lepek
1 g
draslík
705 mg
sodík
208 mg
cholesterol
180 mg
vápník
101 mg
hořčík
96 mg
fosfor
57 mg
železo
7 mg
zinek
7 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřového plecka
  • 1 rajčatový protlak
  • 3 cibule
  • 1 červená paprika čerstvá
  • 1 červená uzená paprika sušená
  • sůl
  • pepř
  • 2 litry masového vývaru
  • 2 lžíce sádla
  • 3 lžíce hladké mouky

Postup:

  1. Ve větším hrnci si nechám rozpustit sádlo, zprudka osmahnu na kostky nakrájené maso. Když se zatáhne, vyndám ho a nasypu na cibuli hrubo.
  2. Když je hnědá, vrátím maso, přidám uzenou papriku, zarestuji. Dále přidám rajčatový protlak a opět zarestuji.
  3. Přilijeme vývar, přidáme červenou papriku, osolíme a vaříme přiklopené minimálně 60 min.
  4. Když je maso měkké, vyndáme ho. Zahustíme vývar, přecedíme ho a vrátíme zpět maso.
  5. Podáváme s knedlíkem a dobře vychlazeným pivkem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.