Cizrnový hummus

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut
Celkově: 60 minut
Cizrnový hummus - výborná, zdravá pomazánka z cizrny

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1043 KJ
sacharidy
31 g
bílkovina
11 g
tuky
8 g
vláknina
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
draslík
785 mg
fosfor
321 mg
vápník
148 mg
hořčík
80 mg
sodík
13 mg
železo
5 mg

Ingredience

  • 200 g cizrny
  • 2 lžíce Tahini
  • 1 citron
  • zelená petrželka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup:

  1. Cizrnu necháme přes noc namočenou ve studené vodě.
  2. Druhý den ji uvaříme do měkka asi 40 - 60 minut. Vaříme bez soli.
  3. Uvařenou cizrnu scedíme a v kutru, popřípadě tyčovým mixérem rozmixujeme do hladké kaše.
  4. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a citronovou šťávu, dvě lžíce pasty Tahini - což je sezamová pasta. Přidáme lžíci oleje a znovu rozmixujeme.
  5. Máme hotovo a můžeme podávat se zelenou petrželkou, například s chlebovou plackou Pita nebo i celozrným pečivem, jako pomazánku.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat