Vepřovy ptáček

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 40 minut
Vaření: 60 minut
Vepřovy ptáček - pracnější recept , ale vyplatí se udělat

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2937 KJ
tuky
48 g
bílkovina
35 g
sacharidy
29 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
cukry
1 g
cholesterol
171 mg
draslík
109 mg
fosfor
105 mg
vápník
105 mg
hořčík
34 mg
sodík
28 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 600 g vepřového masa
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 100 g zauzené slaniny
  • 2 vajíčka
  • 2 kyselé okurky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • Sůl
  • Pepř
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 50 g vepřového sádla
  • 1 litr masového vývaru

Postup:

  1. Jako první si dáme vařit vajíčka. Po 8 minutách vajíčka zchladíme a oloupeme.
  2. Maso očístíme, nakrájíme na plátky, které rozklepeme na slabou placku.
  3. Potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a začneme skládat: zeleninu, vajíčko, slaninu, kyselou okurku nakrájenou na proužky a vše pečlivě zabalíme do rolády.
  4. Spíchneme párátky nebo svážeme provázkem.
  5. Na rozpáleném oleji zprudka osmažíme ze všech stran a zalejeme vývarem, přikrejeme pokličkou a vaříme do změknutí masa cca 40 minut.
  6. Ptáčky vyndáme, rozmícháme ve vodě cca 100 ml hladkou mouku a zahustíme omáčku.
  7. Povaříme dalších 10 minut.
  8. Vrátíme ptáčky zpět do omáčky, dochutíme solí, pepřem, prohřejeme a podáváme ideálně s rýží.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.