Quinoová bonboniéra

Petrusia
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 20
Příprava: 15 minut
Celkově: 15 minut
Potěšte své blízké zdravou alternativou k přeslazeným bonboniérám. Pukancová sladkost je báječný způsob jak to udělat.
Všechny sypké suroviny promícháme dohromady
Přilijeme tekutou směs
Promíchanou směs odložíme do lednice
Vlastnoruční zdravá bonboniéra
Tvarujeme kuličky a vkládáme do košíčků
Mlsání bez výčitek

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
552 KJ
sacharidy
16 g
tuky
6 g
cukry
5 g
vláknina
3 g
bílkovina
3 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
143 mg
fosfor
94 mg
hořčík
39 mg
vápník
39 mg

Ingredience

  • 1 hrnek quinoových pukanců
  • 1/2 hrnku amarantu
  • 1/4 hrnku vlašských ořechů
  • 1/4 hrnku chia semínek
  • 1 lžíce sekaných nepražených kakaových bobů
  • 1/2 hrnku medu
  • 1/4 hrnku kokosového oleje
  • 4 lžíce karobu

Postup:

  1. Postup je velmi jednoduchý, pokud chcete, nebojte se do přípravy zapojit děti, maximálně budete všichni pořádně ulepení.
  2. V míse smíchejte pufované suroviny - quinou a amarant.
  3. Přidejte najemno nasekané vlašské ořechy, chia semínka a kakaové boby. Vše důkladně promícháme.
  4. V rendlíku s tlustým dnem rozpustíme kokosový olej s medem a karobem. Směs prohřejeme, ale nevaříme, důkladně promícháme.
  5. Připravenou tekutou směs vlijeme do sypké směsi a zamícháme tak, aby byl každý kousek obalený.
  6. Takto nachystanou směs vložíme alespoň na 15 minut do lednice zchladit. Bude se s ní poté lépe pracovat.
  7. Připravíme si misku se studenou vodou, kam si můžeme namáčet lžičku nebo prsty - záleží, jak se vám bude lépe zpracovávat hmota.
  8. Z vystydlé směsi tvarujeme malé kuličky, které vkládáme do připravených papírových košíčků.
  9. Směs vyjde na cca 15 až 20 kusů kuliček. Uchovávejte je nejlépe v krabičce v lednici.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.