Rybí polévka bez jiker

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 5
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1209 KJ
sacharidy
19 g
bílkovina
18 g
tuky
14 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
draslík
393 mg
fosfor
229 mg
sodík
159 mg
vápník
139 mg
cholesterol
49 mg
hořčík
43 mg
zinek
5 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 400 g ryby
  • 1 l vody
  • sůl
  • 1 lžíce octa
  • 2 stroužky česneku
  • 40 g másla
  • 1 cibule
  • 60 g celeru
  • 60 g hrášku
  • 150 ml mléka
  • 1 žloutek
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • trochu papriky
  • 2 rohlíky
  • 30 g hladké mouky

Postup:

  1. Na polovině másla podusíme na jemno nakrájenou cibulku. Uvaříme vejce natvrdo a vybereme z něj žloutek.
  2. Do hrnce vložíme očištěné ryby, vodu, sůl, česnek, celer, ocet a cibuli a vaříme 10 minut. Potom ryby vyjmeme a vykostíme.
  3. V misce rozmačkáme uvařený žloutek, vykostěnou rybu, 1 rohlík namočený v mléce, rajčatový protlak a papriku a důkladně promícháme, nebo umeleme na masovém strojku.
  4. Z druhé poloviny másla a mouky připravíme jíšku. K ní přidáme směs s rybami a procezený vývar. Přidáme hrášek.
  5. Povaříme 10 minut.
  6. Podáváme s osmaženým rohlíkem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.