Chilli con carne

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut
Celkově: 45 minut
Nabízím moji variantu tohoto klasického mexického jídla, zajímavostí je kombinace chutí římského kmínu a čokolády

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2166 KJ
sacharidy
42 g
bílkovina
35 g
tuky
23 g
vláknina
16 g
cukry
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
968 mg
fosfor
227 mg
hořčík
121 mg
vápník
100 mg
mangan
19 mg
železo
14 mg
sodík
11 mg
měď
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího zadního
  • 400 g drcených rajčat
  • 300 g konzervovaných červených fazolí
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 1 větší cibule
  • 1 menší mrkev
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 lžička třtinový cukr
  • 1 lžička římský kmín
  • 1 ks celé skořice
  • svazek koriandru
  • 1 chilli paprička
  • 20 g kvalitní hořké čokolády
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. Mrkev překrojíme na polovinu a nakrájíme půlkolečka. Cibuli a česnek nasekáme na drobno.
  2. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a vhodíme na něj mrkev, chvíli restujeme do zlatova.
  3. Přidáme cibuli s česnekem a nadrobno nasekanou chilli papričkou (pokud máme rádi ostřejší, necháme ji se semínky) a červenou paprikou nakrájenou na kostičky, a společně chvilku zarestujeme.
  4. Vložíme maso, osolíme, opepříme a opékame do hněda. Snažíme se, aby se opeklo všude a krásně rozdělilo - můžeme použít šťouchadlo na brambory.
  5. Okořeníme římským kmínem, přihodíme do základu celou skořici a přilijeme drcená rajčata.
  6. Dusíme do měkka, za občasného přilévání horkého vývaru.
  7. Před koncem přidáme scezené fazole.
  8. Dochutíme solí, pepřem a cukrem dle chuti a přidáme nasekaný koriand
  9. Úplně na závěr necháme v jídle rozpustit čokoládu, která dodá pokrmu určitou plnost.
  10. Podáváme s rýží nebo pečivem
  11. Můžeme ozdobit zakysanou smetanou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.