Kuřecí roláda

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 30 minut
Vaření: 50 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1843 KJ
bílkovina
37 g
tuky
23 g
sacharidy
18 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
cukry
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
draslík
478 mg
fosfor
293 mg
vápník
268 mg
sodík
257 mg
cholesterol
235 mg
hořčík
50 mg
železo
3 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 600 g kuřecí prsa
  • 100 g másla
  • sůl
  • Nádivka:

  • 3 rohlíky
  • 30 g slaniny
  • 100 g šunky
  • 100 g kuřecí játra
  • 2 vejce
  • Trochu petrželky
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • 0,75 l mléka

Postup:

  1. Připravíme si nádivku.
  2. Rohlíky nakrájíme na kolečka a přelijeme vařícím mlékem. Místo mléka můžeme použít vývar, pokud ho máme uvařený. Změklé rohlíky rozmačkáme vidličkou.
  3. Přidáme na malé kousky nakrájenou slaninu a šunku nebo uzené maso a rozmačkaná játra. K rozmělnění jater je možné použít obyčejný lis na česnek.
  4. Do směsi rozmícháme vejce. Posolíme, okořeníme a ochutíme nasekanou petrželkou. Pokud je nádivka příliš řídká, zahustíme ji strouhankou.
  5. Chceme-li mít nádivku více nadýchanou, oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vmícháme do směsi, bílky nejprve ušleháme na tuhý sníh a potom jej zlehka zapracujeme do směsi.
  6. Kuřecí roládu můžeme udělat několika způsoby.
  7. Maso podélně rozkrojíme a tak dostaneme tenčí plátky kuřecího.
  8. Buď se nám podaří roládu sbalit a převázat špagátem, nebo k vytvarování rolády použijeme alobal a upečeme ji v něm.
  9. Alobal si rozložíme na plech, pomastíme jej a poklademe na něj vrstvu kuřecího masa tak, aby mezi jednotlivými plátky nebyly mezery. Maso posolíme.
  10. Na střed naneseme nádivku a zabalíme ji do plátků masa. Alobal nám pomáhá při tvarování rolády a k uzavření konců, aby nádivka z rolády nevytekla.
  11. Pečeme na 200 stupňů Celsia asi 40 - 50 minut.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.