Vepřová roláda

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 70 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1592 KJ
bílkovina
29 g
tuky
25 g
mononenasycené mastné kyseliny
9 g
sacharidy
7 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
1 g
cukry
1 g
fosfor
133 mg
sodík
132 mg
draslík
129 mg
vápník
77 mg
cholesterol
66 mg
hořčík
28 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 400 g vepřové kotlety
  • sůl
  • Nádivka:

  • 200 g vepřového boku
  • 1 rohlík
  • 100 ml mléka
  • sůl
  • 0,5 lžičky zázvoru
  • mletá paprika
  • 1 vejce

Postup:

  1. Připravíme si nádivku.
  2. Rohlík nakrájíme na kolečka a namočíme v mléce. Změklý rohlík vymačkáme.
  3. Bůček umeleme a přidáme k rohlíku.
  4. Do směsi rozmícháme vejce. Posolíme a okořeníme. Podle chuti můžeme přidal špetku pepře a lžičku hořčice. Pokud je nádivka příliš řídká, zahustíme ji strouhankou.
  5. Roládu můžeme udělat několika způsoby.
  6. Maso nakrájíme na tenčí plátky a naklepeme.
  7. Buď se nám podaří roládu sbalit a převázat špagátem, nebo k vytvarování rolády použijeme alobal a upečeme ji v něm.
  8. Alobal si rozložíme na plech, pomastíme jej a poklademe na něj vrstvu masa tak, aby mezi jednotlivými plátky nebyly mezery. Maso posolíme.
  9. Na střed naneseme nádivku a zabalíme ji do plátků masa. Alobal nám pomáhá při tvarování rolády a k uzavření konců, aby nádivka z rolády nevytekla.
  10. Pečeme na 200 stupňů Celsia déle než hodinu.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.