Tagliatelle s gorgonzolovou omáčkou a ořechy

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 6 minut
Celkově: 15 minut
jednoduchá, ale skvělá úprava těstovin

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3004 KJ
sacharidy
62 g
tuky
40 g
bílkovina
25 g
nasycené mastné kyseliny
17 g
polynenasycené mastné kyseliny
11 g
vláknina
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
draslík
1,437 g
lepek
1 g
fosfor
942 mg
hořčík
397 mg
vápník
239 mg
mangan
8 mg
zinek
8 mg
železo
6 mg
měď
3 mg
sodík
1 mg

Ingredience

  • 400g tagliatelle
  • 200g gorgonzola
  • 100ml smetany
  • hrst vlašských ořechů

Postup:

  1. Tagliatelle vaříme v osolené vodě 6 – 8 minu nebo podle návodu na obalu.
  2. Mezitím si v kastrolku rozehřejeme smetanu a rozpustíme v ní gorgonzolu.
  3. Lehce osolíme a opepříme bílým pepřem.
  4. Uvařené tagliatelle vhodíme do omáčky a promícháme. Pokud se nám omáčka zdá příliš hustá, můžeme ji naředit trochou vody, ve které jsme vařili těstoviny.
  5. Při podávání posypeme tagliatelle na talíři nasekanými vlašskými ořechy.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat