Tagliatelle s gorgonzolovou omáčkou a ořechy
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3004 KJ
- sacharidy
- 62 g
- tuky
- 40 g
- bílkovina
- 25 g
- nasycené mastné kyseliny
- 17 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 11 g
- vláknina
- 3 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- draslík
- 1,437 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 942 mg
- hořčík
- 397 mg
- vápník
- 239 mg
- mangan
- 8 mg
- zinek
- 8 mg
- železo
- 6 mg
- měď
- 3 mg
- sodík
- 1 mg
Ingredience
- 400g tagliatelle
- 200g gorgonzola
- 100ml smetany
- hrst vlašských ořechů
Postup:
- Tagliatelle vaříme v osolené vodě 6 – 8 minu nebo podle návodu na obalu.
- Mezitím si v kastrolku rozehřejeme smetanu a rozpustíme v ní gorgonzolu.
- Lehce osolíme a opepříme bílým pepřem.
- Uvařené tagliatelle vhodíme do omáčky a promícháme. Pokud se nám omáčka zdá příliš hustá, můžeme ji naředit trochou vody, ve které jsme vařili těstoviny.
- Při podávání posypeme tagliatelle na talíři nasekanými vlašskými ořechy.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Butterfish s fenyklem a rajčaty
Pečené kuře se silnou šťávou z pečených kostí
Klasický sladký rohlík
Domácí arašídové čokomáslo
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.