Kuřecí kousky smažené v těstíčku

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 8 minut
Celkově: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1155 KJ
bílkovina
33 g
sacharidy
16 g
tuky
7 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
cholesterol
173 mg
fosfor
173 mg
draslík
111 mg
vápník
61 mg
sodík
24 mg
hořčík
22 mg
železo
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500 g kuřecí prsa
  • 1 žloutek
  • 2 vejce
  • 2 lžíce vína
  • 1 lžíce oleje
  • 80 g hladké mouky
  • špetka kypřicího prášku
  • sůl
  • 1 lžička mléka

Postup:

  1. Připravíme si sníh ze dvou bílků.
  2. Kuřecí maso naporcujeme a obalíme v mouce.
  3. Ze žloutku, oleje, 80 g mouky, mléka, prášku do pečiva a vína vymícháme těstíčko. Víno je důležitou ingrediencí - alkohol způsobuje, že těsto nenasákne tolik tuku.
  4. Posolíme a zašleháme do něj sníh.
  5. Řízečky obalujeme v těstíčku a hned smažíme na rozehřátém oleji do zlatova z obou stran. Pokud při smažení těstíčko sklouzává, doléváme je na řízky lžicí.
  6. Hotové skládáme na talíř s ubrouskem, do kterého se vsákne přebytečný tuk.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.