Karbanátky

Peťula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 10 minut
Smažené řízky z mletého vepřového masa
Karbanátky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1761 KJ
tuky
36 g
bílkovina
17 g
sacharidy
3 g
draslík
691 mg
fosfor
253 mg
vápník
105 mg
hořčík
61 mg
cholesterol
32 mg
sodík
12 mg
železo
3 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 600 g mletého masa
  • sůl
  • pepř
  • lžička hořčice
  • 1 vejce
  • cibule
  • stroužek česneku

Postup:

  1. Do mísy si připravíme všechny ingredience: pomleté maso, vejce, najemno nakrájená cibule, prolisovaný stroužek česneku, sůl, koření. Z různých druhů koření stačí použít mletý pepř, ale můžeme přidat podle chuti sladkou papriku, nebo majoránku.
  2. Směs rukama dobře prohněteme.
  3. Lžičkou vykrajujeme hromádky masa, které upravíme do tvaru řízečku a obalíme ve strouhance.
  4. Smažíme v rozpáleném tuku z každé strany 4-6 minut. Pokud smažíme jen na mírném plameni, karbanátek nasaje víc tuku. Smažíme-li jen na prudkém plameni, rychle se osmaží kůrčička, ale vnitřek bude stále syrový. Podle vlastních zkušeností (typu sporáku, pánve, atd.) najdeme vhodnou sílu plamene.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.