Tvarohové knedlíky s jahodami

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 10 minut
s praženou strouhankou - pecka

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2867 KJ
sacharidy
92 g
cukry
34 g
tuky
24 g
bílkovina
23 g
nasycené mastné kyseliny
12 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
3 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
243 mg
cholesterol
132 mg
draslík
123 mg
sodík
117 mg
vápník
79 mg
hořčík
28 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500g měkkého tvarohu (polotučný)
  • 200g polohrubá mouka
  • 400g čerstvých jahod
  • sůl
  • 2ks žloutek
  • 100g cukr krupice
  • 100g strouhanka
  • 100g máslo

Postup:

  1. Tvaroh smícháme s moukou, špetkou soli a žloutky a vypracujeme těsto. Z těsta připravíme váleček, který nakrájíme na stejné kousky - cca 5 - 6 na porci.
  2. Do každého kousku umístíme jednu jahodu a zabalíme do úhledné kuličky.
  3. Knedlíky vhodíme do vařící vody a vaříme 6 - 7 min, jakmile vyplavou nahoru, budou hotové. Knedlíky ihned po vytažení propíchneme vidličkou, aby se nesrazili. (Můžeme je vařit i v páře, pak je propichovat nemusíme.)
  4. Na zhruba 1 třetině másla opečeme strouhanku do zlatova a na závěr do ní přisypeme cukr.
  5. Hotové knedlíky podáváme posypané praženou strouhankou s cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat