Kuřecí kousky se zeleninovými hranolky

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 15 minut
Hranolky nemusí být jen z brambor.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1079 KJ
bílkovina
37 g
tuky
8 g
sacharidy
5 g
vláknina
2 g
cukry
2 g
sůl
1 g
draslík
108 mg
vápník
94 mg
cholesterol
87 mg
fosfor
34 mg
hořčík
27 mg
sodík
25 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 600 g kuřecích prsíček
  • 4 mrkve
  • 1 cibule
  • 1 cuketa
  • 2 kedlubny
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička sojové omáčky

Postup:

  1. Nejdříve si očistíme, omejeme a nakrájíme na plátky maso.
  2. Na rozpálený olej přidáme cibulku nakrájenou na měsíčky a osmažíme do sklovata. Poté přihodíme maso, které jemně osolíme, opepříme a přidáme sojovou omáčku.
  3. Jakmile nám maso po všech stranách zbělá (to je známka toho, že maso je propečené) - cca 10 minut - maso vyndáme a dáme restovat na výpek kedlubnu, mrkev a po cca 2 minutách přidáme na další 2 minuty cuketu a dochutíme.
  4. Maso dáme zpět a jen prohřejeme.
  5. Kdo by nechtěl jenom zeleninu, můžeme podávat s americkými brambory nebo hranolky upečenými na sucho v troubě.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.