Candát s houbovým Kubou a špičatým zelím

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
byť tradiční, tak docela neotřelá kombinace ryby a hub

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3162 KJ
sacharidy
77 g
bílkovina
57 g
cukry
49 g
vláknina
33 g
tuky
22 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
1 g
fosfor
243 mg
sodík
225 mg
draslík
225 mg
cholesterol
87 mg
hořčík
83 mg
vápník
64 mg
železo
3 mg
zinek
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 600 g candáta (filet)
  • 100 g slaniny
  • 200 g hub (čerstvých lesních)
  • 300 g krup
  • sůl
  • pepř
  • 1lžička kmínu
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 zelí (špičaté)

Postup:

  1. Kroupy uvaříme v osolené vodě do měkka..Pomůže nám, když je předem namočíme.
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a houby na plátky.
  3. Slaninu opečeme na pánvi do zlatova a po chvilce přidáme i houby.
  4. Osolíme a opepříme a necháme chvilku podusit. Postačí 4 - 5 minut.
  5. Smícháme s uvařenými kroupami a směs přemístíme do pekáčku vymazaného sádlem.
  6. Necháme 10 - 12 minut zapéct při 180 °C.
  7. Rybu naporcujeme, pinzetou vytáhneme kosti, osolíme a opepříme. Kůži lehce nařízneme, aby se nám ryba na pánvi moc nezkroutila.
  8. Rybu položíme na středně rozpálenou pánev na pár kapek oleje kůží dolů a alespoň 10 - 15 sekund ji zhora trochu přitlačíme obracečkou. Jinak se vám zkroutí.
  9. Opékáme ze strany kůže dozlatova a naž teprve poté ji otočíme..už jen na chviličku. Přídáme kousek studeného másla a jakmilůe začne pěnit, několikrát rybu máslem přelijeme.
  10. Zelí nakrájíme na proužky a na zbytku sádla je lehce orestujeme, aby zůstalo uvnitř ještě trošku kčupavé. Osolíme a opepříme.
  11. Hotovou rybu podáváme s houbovým Kubou, špičatým zelím a ozdobenou opečenou slaninou a třeba ještě několika kousky hub, orestovaných na másle.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.