Candát s houbovým Kubou a špičatým zelím
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3162 KJ
- sacharidy
- 77 g
- bílkovina
- 57 g
- cukry
- 49 g
- vláknina
- 33 g
- tuky
- 22 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 243 mg
- sodík
- 225 mg
- draslík
- 225 mg
- cholesterol
- 87 mg
- hořčík
- 83 mg
- vápník
- 64 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600 g candáta (filet)
- 100 g slaniny
- 200 g hub (čerstvých lesních)
- 300 g krup
- sůl
- pepř
- 1lžička kmínu
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 1 zelí (špičaté)
Postup:
- Kroupy uvaříme v osolené vodě do měkka..Pomůže nám, když je předem namočíme.
- Slaninu nakrájíme na kostičky a houby na plátky.
- Slaninu opečeme na pánvi do zlatova a po chvilce přidáme i houby.
- Osolíme a opepříme a necháme chvilku podusit. Postačí 4 - 5 minut.
- Smícháme s uvařenými kroupami a směs přemístíme do pekáčku vymazaného sádlem.
- Necháme 10 - 12 minut zapéct při 180 °C.
- Rybu naporcujeme, pinzetou vytáhneme kosti, osolíme a opepříme. Kůži lehce nařízneme, aby se nám ryba na pánvi moc nezkroutila.
- Rybu položíme na středně rozpálenou pánev na pár kapek oleje kůží dolů a alespoň 10 - 15 sekund ji zhora trochu přitlačíme obracečkou. Jinak se vám zkroutí.
- Opékáme ze strany kůže dozlatova a naž teprve poté ji otočíme..už jen na chviličku. Přídáme kousek studeného másla a jakmilůe začne pěnit, několikrát rybu máslem přelijeme.
- Zelí nakrájíme na proužky a na zbytku sádla je lehce orestujeme, aby zůstalo uvnitř ještě trošku kčupavé. Osolíme a opepříme.
- Hotovou rybu podáváme s houbovým Kubou, špičatým zelím a ozdobenou opečenou slaninou a třeba ještě několika kousky hub, orestovaných na másle.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hovězí pečeně na červeném víně
Domácí gnocchi s krémem z pečených paprik a rajčat
Tvarohový dort s malinovým coulis
Vepřová panenka s omáčkou sweet chilli
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.