Hovězí maso ve vlastní šťávě

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 210 minut
Hovězí maso dlouho tažené na červeném víně

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3056 KJ
tuky
54 g
bílkovina
50 g
mononenasycené mastné kyseliny
11 g
nasycené mastné kyseliny
10 g
sacharidy
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
cukry
1 g
vápník
56 mg
draslík
54 mg
fosfor
37 mg
hořčík
25 mg
cholesterol
22 mg
sodík
4 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 1 kg hovězího masa (roštěnce)
  • 3 cibule
  • 100 g sádla
  • sůl
  • pepř
  • mletá červená paprika
  • hovězí vývar
  • 200 ml červeného vína

Postup:

  1. Nejdříve si nakrájíme cibuli na drobno a na sádle pomalu restujeme do zlatova.
  2. Hovězí maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a přidáme do hrnce k cibuli. Opékáme tak 30 minut, přidáme 1 lžičku červené papriky a zalejeme vínem.
  3. Pomalu dusíme přikryté při nízké teplotě 3 hodiny.
  4. Občas promícháme a podléváme dle potřeby červeným kvalitním vínem.
  5. Servírujeme s čerstvou, na kolečka nakrájenou cibulí a čerstvým pečivem.
  6. Jako přílohu můžeme použít kynutý knedlík, brambory, bramborový knedlík.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.