Knedlo zelo vepřo

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 180 minut
Klasika české kuchyně

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3819 KJ
sacharidy
82 g
bílkovina
63 g
tuky
36 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
cukry
6 g
vláknina
5 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
2 g
sodík
1,299 g
draslík
441 mg
fosfor
178 mg
vápník
171 mg
cholesterol
140 mg
hořčík
54 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřové krkovice
  • sůl
  • kmín
  • 2 cibule
  • houskový knedlík
  • 400 g kysaného zelí
  • 1 lžička cukru
  • 1 brambora
  • olej
  1. Masa očistíme, osolíme, okmínujeme, dáme do pekáčku, podlejeme 200 ml vody, přidáme 1 cibuli na kolečka, přiklopíme a dáme péct do trouby na 220 stupňů na 30 minut.
  2. Potom stáhneme teplotu na 180 stupňů na 2 hodiny. Na konci pečení odklopíme na 30 minut pekáč, aby maso dostalo zlatavou barvu. V průběhu pečení podléváme vodou podle potřeby, aby vznikla pěkná štáva.
  3. Zelí v kastrůlku vaříme s trochou vody tak 45 minut. Přidáme cukr a nakonec na zahuštění nastrouháme najemno malou bramboru a 10 minut povaříme. Na pánvi na kapce oleje usmažíme do sklovata na jemno nakrájenou cibulku a přidáme do zelí.
  4. Upečené maso naporcujeme a podáváme s kynutým knedlíkem a kysaným zelím. Poléváme výpekem z masa.

Někdy se musí trochu zhřešit ;)


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.