Kuřecí medailonky s omáčkou z hořčice a medu

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut
Velmi rychlé jídlo se zajímavou chuťovou kombinací medu a hořčice, rozhodně se toho nebojte!

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1278 KJ
bílkovina
37 g
sacharidy
22 g
cukry
21 g
tuky
5 g
sůl
2 g
cholesterol
87 mg
vápník
19 mg
draslík
3 mg
hořčík
2 mg

Ingredience

  • 600 g kuřecích prsou
  • 100 g plnotučné hořčice
  • 100 g medu
  • 50 g dijonské hrubozrné hořčice
  • olivový olej
  • sůl
  • bílý pepř

Postup:

  1. Kuřecí prsa nákrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme a necháme chviličku vydechnout.
  2. Na pánvi rozehřejeme pár kapewk olivového oleje a kuřecí plátky na něm opečeme z obou stran do zlatova.
  3. Odděláme z pánve stranou na talíř, který přiklopíme třeba druhým talířem, abychom maso udrželi v teple.
  4. V misce rozmícháme obě hořčice s medem a směs nalijeme na horkou pánev na prohřátí.
  5. Z misky s masem můžeme přidat do pánve šťávu, kterou pustili kuřecí plátky, dosolíme a dopepříme bílým pepřem a můžeme podávat.
  6. Kuřecí medailonky přelijeme hořčično - medovou omáčkou a servírujeme třeba s hranolkami nebo pečenými bramborami.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.