Ryba na červeném curry

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
pro milovníky pikantních exotických jídel

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1007 KJ
sacharidy
24 g
bílkovina
23 g
cukry
6 g
tuky
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
3 g
vláknina
2 g
sůl
2 g
draslík
339 mg
sodík
181 mg
cholesterol
75 mg
fosfor
73 mg
hořčík
46 mg
vápník
40 mg

Ingredience

  • 500g tresky tmavé
  • 200g batáty
  • 400ml kokosové mléko
  • 1 větší svazek koriandru
  • 3 lžíce červené curry pasty
  • 200g hrášku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 limetka

Postup:

  1. Rybu nakrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme.
  2. Rozehřejeme pánev, do které dáme olivový oleje a curry pastu.Curry pasta je velmi pikantní, tak záleží na naší chuti. Pastu krátce orestujeme, až krásně zavoní.
  3. Zalijeme kokosovým mlékem, osolíme, a přidáme oloupané batáty, nakrájené na menší kousky.
  4. Vše vaříme než batáty změknou, potom teprve přidáme rybu.
  5. Pokud máme, můžeme přidat pro zvýraznění citrusové chuti citronovou trávu, kterou naklepeme paličkou, aby se uvolnilo aroma.
  6. Ještě dvě až tři minutky povaříme, nasypeme hrášek, nasekaný koriandr a odstavíme z ohně. Chceme, aby hrášek zůstal zelený a sladký, proto už dál nevaříme, abychom nevytvořili hrášek jako z konzervy.
  7. Vymáčkneme š´távu z limetky a můžeme servírovat, bohatě posypané koriandrem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat