Čočkový salát s pomelem a kešu oříšky

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 5 minut
Vaření: 20 minut
Když zbyde čočka z oběda, nevyhazujte ji, ale zkuste se nechat inspirovat tímhle receptem ;)

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1435 KJ
sacharidy
41 g
tuky
14 g
bílkovina
12 g
cukry
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
5 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
1 g
draslík
245 mg
fosfor
197 mg
hořčík
124 mg
vápník
105 mg
sodík
12 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg
měď
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 150 g čočky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce octu
  • Sůl
  • Pepř
  • 60 g kešu oříšků
  • Pomelo

Postup:

  1. Nejdříve propereme čočku, dáme do hrnce a zalejeme studenou vodou.
  2. Přidáme sůl, pepř, cukr, ocet a dáme vařit do měkka - cca 20 minut. Jedná se o předvařenou čočku.
  3. Mezi vařením čočky si oloupeme pár stroužků pomela, nakrájíme na kousky, přidáme kešu oříšky a promícháme.
  4. Smícháme vše dohromady, dochutíme dle své chuti. Salát můžeme jíst teplý i studený.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat