Vepřové s arašídy a ananasem podávané s rýží

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 15 minut
Vaření: 35 minut
Zvláštní kombinace, ale velmi chutná

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3382 KJ
sacharidy
52 g
bílkovina
50 g
tuky
45 g
cukry
10 g
vláknina
5 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
vápník
74 mg
hořčík
39 mg
fosfor
35 mg
sodík
14 mg
železo
2 mg
draslík
1 mg

Ingredience

  • 500 g vepřové pečeně
  • 350 g rýže
  • 15 dkg arašídů (bez soli)
  • 250 g ananasu (čerstvého)
  • Sůl
  • Pepř
  • Lžička Podravky
  • 2 lžíce oleje

Postup:

  1. Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky.
  2. Půl ananasu nakrájíme na kostičky.
  3. Na pánvi si rozehřejeme olej a přidáme osolené a opepřené maso. Necháme restovat cca 15 minut.
  4. Poté zalijeme 1 dcl vody a necháme vařit dokud se voda úplně vyvaří.
  5. Když je maso měkké a bez vody, vložíme k němu orestovat arašídy.
  6. Přidáme ananas a vše zaprášíme podravkou. Vaříme ještě cca 5-10 minut na mírném ohni.
  7. Mezitím si uvaříme v osolené vodě rýži.
  8. A je hotovo, rýží zcedíme a můžeme podávat. Na rýži přidáme naší směs a můžeme si pochutnat na zvláštní chuťi.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.