Fazolová polévka s klobáskou

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 240 minut
Vaření: 60 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2454 KJ
sacharidy
69 g
bílkovina
25 g
tuky
22 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
cukry
4 g
vláknina
3 g
sůl
2 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
427 mg
fosfor
177 mg
vápník
80 mg
hořčík
64 mg
železo
21 mg
cholesterol
11 mg
mangan
3 mg
sodík
2 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 0,7 l vývaru z uzených kostí
  • 300 g barevných fazolí
  • 200 g paprikové klobásky
  • 50 g sádla
  • 50 g hladké mouky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • mletý pepř
  • majoránka
  • sůl

Postup:

  1. Fazole necháme namočené ve studené vodě cca 4 hodiny. Můžeme vařit i bez namáčení, nicméně podstatně prodloužíme dobu varu.
  2. Vaříme do měkka. Solíme až těsně před koncem vaření.
  3. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme polovinu česneku, ovšem o něco později, aby se nespálil.
  4. Přisypeme mouku a připravíme jíšku.
  5. Zalijeme: pokud je horká, tak studeným uzeným vývarem, pokud je studená, tak teplým (můžeme samozřejmě použít vodu, ovšem chuť při použití vývaru je podstatně lepší). Je to důležité, jinak se dělají hrudky.
  6. Dobře rozšleháme, přivedeme na středním ohni k varu a necháme vařit min 20 minut.
  7. Minutu před koncem varu přidáme nakrájenou paprikovou klobásku (můžeme napřed lehce opéct na pánvi) a společně povaříme zbylých 5 – 10 minut.
  8. Na závěr fazole zcedíme – ne úplně, tochu vody necháme a společně vlijeme do polévky.
  9. Dochutíme majoránkou, pepřem a zbytkem česneku.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.