Kuřecí soté s hlívou ústřičnou

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut
Vůbec se nebojte použít houby na víc způsobů než jen smaženice. Houby jsou zdravé, tenhle rychlý recept je s hlívou.
Hlívu natrháme na proužky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1361 KJ
bílkovina
37 g
tuky
14 g
sacharidy
9 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
draslík
256 mg
cholesterol
117 mg
fosfor
50 mg
vápník
29 mg
hořčík
22 mg
sodík
4 mg

Ingredience

  • 600 g kuřecích prsou
  • 300 g hlívy ústřičné
  • 1 větší cibule
  • 0,2 l kuřecího vývaru
  • 1/2 citronu
  • hladkolistá petržel
  • olivový olej
  • 50 g másla

Postup:

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme a necháme vydechnout.
  2. Hlívu nekrájíme!!! Natrháme na proužky.
  3. Na pánvi na másle s olivovým olejem opečeme kuřecí maso dozlatova.
  4. Maso vyjmeme a vhodíme cibuli s hlívou a společně opékáme též do zlatova.
  5. Po několika minutách vymáčknem přes ruku (kvůli peckám) do hlívy citron a ještě chvíli restujeme.
  6. Nalijeme horký vývar a přivedeme k varu.
  7. Vrátíme zpět maso a krátkou chvilku společně podusíme.
  8. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
  9. Úplně na závěr přihodíme nasekanou petržel, promícháme a můžeme podávat.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.