Fenikl s treskou na zeleninovém podkladu

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Fenikl - opomíjená zelenina, výborně doplní chuť ryby

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2866 KJ
bílkovina
42 g
tuky
39 g
sacharidy
38 g
nasycené mastné kyseliny
12 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
cukry
3 g
vláknina
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
1 g
draslík
136 mg
cholesterol
120 mg
vápník
105 mg
fosfor
51 mg
hořčík
44 mg
sodík
20 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 50 g Feniklu (2 ks)
  • 200 g tresky (mražená)
  • 100 g sýru Eidam (strouhaný)
  • 1 paprika
  • 100 g cherry rajčátka
  • 100 g ředkviček
  • 1 lžíce oleje
  • 50 g másla
  • sůl
  • pepř
  • trocha koření na ryby
  • trocha koření na zeleninu

Postup:

  1. Nejdříve dáme vařit do osolené vody fenikl cca 10 - 15 minut.
  2. Zatím než nám fenikl změkne si nakrájíme zeleninu. Papriku nakrájíme na nudličky, ředkvičky na plátky a rajčátka překrojíme napůl.
  3. Tresku necháme napůl rozmrazit, osolíme, opepříme.
  4. Na pánvičce rozehřejeme olej, půlku z připraveného másla a zprudka opečeme tresku cca 2 minutky.
  5. Uvařený fenikl vyndáme z vroucí vody, vložíme ho do studené. Rozkrojíme napůl, vyndáme střed feniklu a dáme tam opečenou tresku.
  6. Středy feniklu rozkrájíme a přidáme k zelenině.
  7. Fenikl dáme do zapíkací mísy, na tresku položíme zeleninu a posypeme nastrouhaným sýrem.
  8. Zbylou zeleninu ochutíme kořením a dáme do zapíkací mísy kolem feniklu.
  9. Zapíkáme v rozehřáté troubě - 200 stupňů cca 15 - 20 minut, dokud se sýr pěkně nezapeče.
  10. Podáváme s čerstvým pečivem. Můžem i s rýží nebo bramborovou kaší. Přejeme dobrou chuť s neobvyklou, ale výbornou zeleninou.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.