Rajčatová polévka s červenou čočkou

Petrusia
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut
Tato super rychlá polévka je vydatná a plná živin. Skvěle se hodí na rychlou večeři.
Jedlíkům ji doplňte o opečené pečivo
Zasypaná tymiánem chutná nejlépe

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1220 KJ
sacharidy
43 g
bílkovina
14 g
cukry
7 g
tuky
4 g
vláknina
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
1 g
draslík
706 mg
fosfor
168 mg
vápník
97 mg
hořčík
65 mg
sodík
8 mg
železo
3 mg
zinek
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 0,6 l zeleninového vývaru
  • 425 ml rajčat krájených (loupaných v plechovce)
  • 200 g červené čočky
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • čerstvý tymián
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžičky kurkumy
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. V hrnci na oleji dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku.
  2. Přidáme nasekaný česnek, zasypeme kurkumou a ještě minutku zlehka restujeme.
  3. Jakmile se směs krásně rozvoní, přidáme rajčatový protlak a za stálého míchání ještě přibližně 3 minuty restujeme.
  4. Takto připravený základ zalejeme zeleninovým vývarem a přilejeme sterilovaná krájená rajčata.
  5. Červenou čočku důkladně propláchneme studenou vodou a přisypeme ji do polévky.
  6. Přidáme bobkový list a přivedeme k varu.
  7. Necháme zlehka probublávat 5 minut, nebo dokud nebude čočka na skus - pokud ji povaříte déle, nic se neděje, jen se čočka bude více rozpadat. Navíc vařit déle není potřeba, krásou této polévky je nejen chuť, ale také rychlost její přípravy.
  8. Jakmile je čočka uvařená do poloměkka, vyjmeme bobkové listy a můžeme servírovat.
  9. Polévka nejlépe chutná zasypaná čerstvým tymiánem, jeho vůně se skvěle pojí s ostatními ingrediencemi.
  10. Jedlíkům můžete porci doplnit o opečené pečivo.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.