Japonské řízečky

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Vaření: 10 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1280 KJ
bílkovina
43 g
sacharidy
17 g
tuky
5 g
sůl
2 g
cukry
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
441 mg
cholesterol
225 mg
fosfor
212 mg
vápník
191 mg
hořčík
63 mg
sodík
44 mg
železo
5 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1/2 kg kuřecích prsíček (bez kůže)
  • 1 cibule
  • 3 vejce
  • 3 lžíce maizeny (kukuřičného škrobu)
  • 1 lžička soli
  • pepř(čerstvě namletý)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru( na zjemnění)
  • trochu petrželky
  • trochu tymiánu
  • trochu koriandru
  • trochu pažitky
  1. Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky.
  2. Najemno nakrájíme cibuli, přisypeme k masu.
  3. Přidáme ostatní suroviny. Vše promícháme a necháme v ledničce uležet, aby se chutě spojily.
  4. Rozehřejeme si pánev.
  5. Smažíme na nízké vrstvě kvalitního oleje cca 2 minuty z každé strany. NESMAŽTE DLOUHO! maso by bylo vysušené. Doporučuji teflonovou nebo keramickou pánev. Dodržte mnou doporučovanou dobu smažení a tyto řízečky se budou na vašem jazyku jenom rozplývat.
    Přeji příjemné rozjímání. Lze jíst teplé i studené...

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.