Mix salát s kuřecím steakem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 60 minut
Vaření: 10 minut
Salát s medovo-pomerančovo-citronovým přelivem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2950 KJ
bílkovina
48 g
tuky
48 g
sacharidy
14 g
nasycené mastné kyseliny
14 g
cukry
10 g
polynenasycené mastné kyseliny
8 g
mononenasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
1 g
sůl
1 g
cholesterol
176 mg
vápník
123 mg
draslík
90 mg
fosfor
46 mg
hořčík
44 mg
sodík
9 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

    Hlavní ingredience

  • 400 g kuřecích prsíček
  • 125 g salátového mixu
  • 50 ml oleje
  • 50 g másla
  • 50 g pomeranče
  • 25 g ředkviček
  • Marináda na maso :

  • 1 lžička medu
  • 1 lžička hořčice (plnotučná)
  • 20 g chilli papričky
  • sůl
  • pepř
  • 50 ml šťávy z pomeranče
  • šťáva z 1 citronu
  • Zálivka na salát :

  • 1 lžička medu
  • 25 ml šťávy z pomeranče
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 lžička hořčice (plnotučná)

Příprava masa s marinádou

  1. Jako první si připravíme marinádu která se skládá z : medu, hořčice, chilli papričky (kdo nemá rád pikantní, nemusí), soli, pepře, šťávy z pomeranče a citrónu.
  2. Kuřecí maso očistíme, omyjeme, položíme do marinády a vršek polejeme marinádou. Necháme marinovat aspoň 1 hodinu, takže po půl hodině naso otočíme.
  3. Na rozehřátý olej s máslem dáme namarinované maso a pomalu pečeme cca 5 - 8 minut dle tloušťky masa.

Salát se zálivkou

  1. MIX salát se skládá z rukoly, mladého červeného mangoldu, mladého špenátu a mladých listů červené řepy.
  2. Připravíme si zálivku na Mix salát z medu, šťávy z půlky pomeranče, šťávy z půlky citronu a hořčice. Pořádně promícháme a než tuto zálivku nalejeme na salát, ochutnáme a popřípadě dochutíme.

Salát servírujeme s kuřecím steakem a nasucho opečenou bagetkou.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.