Tataki tuna
TummyIngredience
- 400g fresh tuna (sashimi (Green Fin))
- Soy sauce
- 1 lemon
- Black sesame seeds
- White sesame seeds
- Sesame oil
- Frisee Lettuce (Or any other type of lettuce)
- Salt
- Pepper
-
Season the tuna with salt and pepper and then roll in soya sauce and the juice from lemon. Leave the tuna to rest in the marinade at room temperature. After a suitable time (30 – 40 mins) roll the tuna in the black and white sesame seeds until all sides of the tuna are covered.
-
Add a little sesame oil to a hot frying pan and briefly fry the tuna on all sides. It is really important not to overcook the tuna (it has to remain raw in the middle, otherwise it is inedible).
-
Once the tuna is cooked, cut into slices and serve on a bed of lettuce salad, for which we can prepare vinaigrette of sesame oil and white balsamic, for example.
- Add a few drops of soy sauce, a pinch of salt and freshly cracked pepper to taste.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Noky z červené řepy s kozím sýrem a vlašskými ořechy
Kokosové čokohrudky (bezlepkové)
Krůtí medailonky s chedarovou omáčkou
Veganské minestrone
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.