Dršťková polévka

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 15 minut
Vaření: 120 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1084 KJ
tuky
16 g
bílkovina
13 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
sacharidy
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
195 mg
vápník
154 mg
fosfor
135 mg
cholesterol
114 mg
hořčík
82 mg
železo
18 mg
mangan
3 mg
sodík
3 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500 g drštěk
  • 40 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 1 cibule
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g kořenové zeleniny (mkrev, celer, petržel)
  • 4 lžíce sádla
  • špetka majoránky

Postup:

  1. Dršťky pořádně umyjeme. Je dobré je potřít solí a pak znovu umýt.
  2. Dáme dršťky vařit do osolené vody tak na 30 minut. Poté je zcedíme (vývar si odložíme) a dršťky vložíme do nové čisté osolené vody.
  3. Vaříme na mírném ohni cca 2 hodiny do měkka.
  4. V druhém hrnci si na sádle osmažíme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme mouku a osmažíme. Zalijeme vývarem z drštěk, zamícháme a necháme vařit.
  5. Potom si nakrájíme kořenovou zeleninu a dršťky, vložíme do hrnce a přilijeme zbytek vývaru. Dochutíme mletou paprikou (kterou si rozmícháme v oleji) a pepřem. Všechno dovaříme a necháme spojit. Nakonec polévku dochutíme ještě rozetřenými stroužky česneku a špetkou majoránky.
  6. Podáváme s čerstvým chlebem. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.