Boršč
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 987 KJ
- tuky
- 16 g
- sacharidy
- 12 g
- bílkovina
- 8 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 318 mg
- fosfor
- 61 mg
- vápník
- 46 mg
- hořčík
- 33 mg
- sodík
- 23 mg
- cholesterol
- 4 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 250 g hovězího masa
- 100 g kořenové zeleniny
- 100 g červené řepy
- 40 g sádla
- 200 g brambor
- 5 lžic rajčatového protlaku
- 120 g bílé hlávkové zelí
- 20 g hladké mouky
- ocet (cca 2-4 lžíce)
- 1 bobkový list
- Sůl
- Pepř
- 2 rajčata
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 stroužek česneku
Postup:
- Maso i zeleninu si očistíme a nakrájíme. Dáme zároveň vařit do hrnce s osolenou vodou. Když bude vše měkké, vyndáme si to bokem a vývar přecedíme.
- Na sádle si podusíme nakrájenou červenou řepu s rajčatovým protlakem a octem. Zalijeme vývarem z masa.
- Přidáme jíšku a oloupané a nakrájené brambory, zelí, sůl, pepř a rajčata.
- Vše vaříme do měkka, pak přidáme maso, které jsme si dopředu nakrájeli.
- Do hrnce přidáme prolisovaný česnek - a je hotovo. Na talíř s polévkou dáme trochu smetany a může se podávat. Je to hustá polévka, která určitě zasytí. Dobrou chuť!
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Shepard pie
Salát s kozím sýrem a grilovanou hruškou
Segedínský guláš
Hovězí pečeně s rajskou omáčkou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.