Boršč

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 15 minut
Vaření: 140 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
987 KJ
tuky
16 g
sacharidy
12 g
bílkovina
8 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
draslík
318 mg
fosfor
61 mg
vápník
46 mg
hořčík
33 mg
sodík
23 mg
cholesterol
4 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 250 g hovězího masa
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 100 g červené řepy
  • 40 g sádla
  • 200 g brambor
  • 5 lžic rajčatového protlaku
  • 120 g bílé hlávkové zelí
  • 20 g hladké mouky
  • ocet (cca 2-4 lžíce)
  • 1 bobkový list
  • Sůl
  • Pepř
  • 2 rajčata
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 stroužek česneku

Postup:

  1. Maso i zeleninu si očistíme a nakrájíme. Dáme zároveň vařit do hrnce s osolenou vodou. Když bude vše měkké, vyndáme si to bokem a vývar přecedíme.
  2. Na sádle si podusíme nakrájenou červenou řepu s rajčatovým protlakem a octem. Zalijeme vývarem z masa.
  3. Přidáme jíšku a oloupané a nakrájené brambory, zelí, sůl, pepř a rajčata.
  4. Vše vaříme do měkka, pak přidáme maso, které jsme si dopředu nakrájeli.
  5. Do hrnce přidáme prolisovaný česnek - a je hotovo. Na talíř s polévkou dáme trochu smetany a může se podávat. Je to hustá polévka, která určitě zasytí. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.