Zeleninové ragú s kuskusem

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Zdravý lehký oběd nebo večeře do horkých dnů

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3473 KJ
sacharidy
124 g
bílkovina
36 g
tuky
20 g
vláknina
19 g
cukry
11 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
draslík
2,031 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
fosfor
841 mg
vápník
401 mg
hořčík
264 mg
sodík
47 mg
železo
30 mg
zinek
4 mg
mangan
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 4 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 1 cuketa
  • 1 chilli paprička
  • trocha zázvoru (cca 2 cm.)
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 400 g cizrny
  • 7 stroužků česneku
  • 2 červené papriky
  • 1,5 lžičky koriandru
  • 1 lžíce cukru (přírodního)
  • 3 rajčata
  • 250 g kuskusu
  • trocha tabasca (3 kapky)
  • 1 lžička kari
  • 1/2 pórku
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 1 mrkev
  1. V hlubší pánvi se silným dnem rozpálíme olivový olej a osmahneme cibuli s česnek.
  2. Přidáme na velmi drobné kousky papriku, cuketu, chilli. Nastrouháme zázvor. Přidáme kari, koriandr. Vše opékáme na mírném plameni cca 3 minuty.
  3. Posypeme lžící cukru.
  4. Vsypeme na drobno nakrájené rajčata. Promícháme a ještě chvíli opékáme.
  5. Zeleninu zalijeme vývarem, osolíme a společně dusíme asi 5 minut. Nakonec vmícháme do směsi cizrnu.
  6. Pod poklicí dusíme dalších 5 minut.
  7. Dochutíme solí, pepřem. Přidáme kuskus - ten přidáme podle návodu.
  8. Chceme-li směs ostřejší, přidáme pár kapek tabasca.
  9. Do směsi přidáme lilek, mrkev, řapíkatý celer, nebo zeleninu podle chuti a sezony - vše na malé kostičky.

Kdo je masožravec, může si ke směsi ogrilovat kuřecí prso, nebo přidat ogrilované uzené tofu.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.