Zeleninové ragú s kuskusem
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3473 KJ
- sacharidy
- 124 g
- bílkovina
- 36 g
- tuky
- 20 g
- vláknina
- 19 g
- cukry
- 11 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- draslík
- 2,031 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 841 mg
- vápník
- 401 mg
- hořčík
- 264 mg
- sodík
- 47 mg
- železo
- 30 mg
- zinek
- 4 mg
- mangan
- 2 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 4 lžíce oleje
- 2 cibule
- 1 cuketa
- 1 chilli paprička
- trocha zázvoru (cca 2 cm.)
- 100 ml zeleninového vývaru
- 400 g cizrny
- 7 stroužků česneku
- 2 červené papriky
- 1,5 lžičky koriandru
- 1 lžíce cukru (přírodního)
- 3 rajčata
- 250 g kuskusu
- trocha tabasca (3 kapky)
- 1 lžička kari
- 1/2 pórku
- 1 cuketa
- 1 lilek
- 1 mrkev
- V hlubší pánvi se silným dnem rozpálíme olivový olej a osmahneme cibuli s česnek.
- Přidáme na velmi drobné kousky papriku, cuketu, chilli. Nastrouháme zázvor. Přidáme kari, koriandr. Vše opékáme na mírném plameni cca 3 minuty.
- Posypeme lžící cukru.
- Vsypeme na drobno nakrájené rajčata. Promícháme a ještě chvíli opékáme.
- Zeleninu zalijeme vývarem, osolíme a společně dusíme asi 5 minut. Nakonec vmícháme do směsi cizrnu.
- Pod poklicí dusíme dalších 5 minut.
- Dochutíme solí, pepřem. Přidáme kuskus - ten přidáme podle návodu.
- Chceme-li směs ostřejší, přidáme pár kapek tabasca.
- Do směsi přidáme lilek, mrkev, řapíkatý celer, nebo zeleninu podle chuti a sezony - vše na malé kostičky.
Kdo je masožravec, může si ke směsi ogrilovat kuřecí prso, nebo přidat ogrilované uzené tofu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Špagety Aglio olio a peperoncino
Pečené kuřecí stehno na červeném zelí
Tarhoňa se zeleninou
Mascarpone s jahodami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.