Mascarpone s jahodami

Martin
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Celkově: 20 minut
velmi snadný výborný dezert

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1311 KJ
tuky
23 g
sacharidy
16 g
cukry
13 g
bílkovina
4 g
fosfor
156 mg
cholesterol
72 mg
vápník
47 mg
draslík
32 mg
hořčík
4 mg
sodík
2 mg
zinek
1 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 250 g mascarpone
  • 200 g jahod
  • 2 žloutky
  • 4 lžíce moučkového cukru

Postup:

  1. Mascarpone smícháme v misce se žloutky a polovinou moučkového cukru.
  2. Jahody překrájíme, poprášíme zbytkem cukru, opatrně promícháme a necháme chvilku odstát.
  3. Do skleničky dáme lžíčku jahod, nejlépe cukrářským rukávem stříkneme krém zhruba do poloviny a přidáme další lžičku jahod.
  4. Přidáme ještě krém a vršek ozdobíme další lžičkou jahod.
  5. Dáme na chvilku do lednice vychladit a můžeme servírovat.
  6. Děti z toho budou nadšeny.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat