Kuřecí Cordon bleu

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
smažený plněný řízek

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1522 KJ
bílkovina
45 g
tuky
18 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
cholesterol
248 mg
fosfor
150 mg
vápník
94 mg
draslík
81 mg
sodík
43 mg
hořčík
33 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky sýru Gouda
  • 4 vejce
  • 2 lžíce másla
  • trochu strouhanky
  • trochu hladké mouky
  • trochu oleje na smažení
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Kuřecí prsa podélne nakrojíme, rozevřeme( jako knihu) a mírně naklepeme. Osolíme a opepříme.
  2. Na polovinu položíme plátek sýru, zabalený do plátku šunky. Maso přes šunku se sýrem přehneme nebo zabalíme jako roládku.
  3. Takto připravené řízky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance neboli v trojobalu.
  4. Smažíme v dostatečném mnpožství oleje s přidáním trochy másla, popřípadě v přepuštěném másle, máme li, dozlatova.
  5. Ŕízky přemístíme na pekáček a dáme dopéct do vyhřáté trouby. 150 °C cca 6 - 10 minut, záleží na tloušťce masa a na délce smažení.
  6. Je lepší je vytáhnout o něco dříve a třeba lehce naříznout ze strany, kde jsme maso překládali a přesvědčit se, zda je hotové.( Z přeložené strany proto, aby nám nevytekl sýr.) Popřípadě ještě dopéct.
  7. Hotové řízky při servírování překrojíme na polovinu, aby byla vidět na řezu šunka se sýrem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Storno
Přidat