Karamelovo-smetanový dort s pekanovými ořechy

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 7
Příprava: 60 minut
Celkově: 60 minut
V.I.P. dort nejen na oslavu narozenin

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3555 KJ
sacharidy
66 g
tuky
59 g
cukry
33 g
nasycené mastné kyseliny
19 g
mononenasycené mastné kyseliny
11 g
bílkovina
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
6 g
vláknina
3 g
draslík
1,359 g
sůl
1 g
fosfor
843 mg
hořčík
362 mg
vápník
197 mg
zinek
14 mg
mangan
13 mg
železo
6 mg
měď
3 mg
sodík
1 mg

Ingredience

  • 500 g karamelových sušenek Lotus
  • 380 ml smetany
  • 200 g mascarpone
  • 2 hrsti pekanových ořechů
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 200 g kompotovaných mandarinek (v plechovce)

Postup:

  1. Otevírací dortovou formu si vyložte pro jistotu pečicím papírem.
  2. Ušlehejte smetanu. Jakmile bude hustá, zašlehejte do ní mascarpone.
  3. Začněte skládat sušenky vedle sebe - nalámejte je tak, aby u prvního spodního patra zůstalo jen minimum mezer. Později už to nebude tak důležité, ale na nejspodnějším patře si dejte opravdu záležet. Sušenky můžete (ale není to nutné) pokapat i kávou s kapkou vanilkového extraktu.
  4. Na sušenky navrstvěte první třetinu krému a pečlivě rozprostřete. Poskládejte mandarinky, a potom další patro sušenek. Teď už nemusíte být tak pečliví.
  5. Pak ještě jedno patro pokládaných Lotusek a poslední vrstva krému.
  6. Dort uhlaďte a dejte chladit do lednice.
  7. Mezitím si nasekejte v mixéru, robotu nebo pomocí paličky na maso pekanové ořechy na malé kousky.
  8. Dejte na pánev na střední plamen. Stále je míchejte a jakmile se rozvoní, zasypejte je cukrem a počkejte, až zkaramelizují.
  9. Stáhněte z ohně a přesypte na pečicí papír. Nechte vychladnout.
  10. Ořechy nasypejte na vršek dortu.
  11. Nechte uležet do druhého dne v lednici.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.