Babiččina uzená rýžová polévka

Miška
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 90 minut
Babiččina uzená rýžová polévka - místo rýže lze strouhání

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2758 KJ
tuky
63 g
sacharidy
12 g
bílkovina
9 g
vláknina
4 g
cukry
3 g
vápník
942 mg
sodík
746 mg
fosfor
476 mg
draslík
432 mg
hořčík
377 mg
železo
30 mg
zinek
17 mg
mangan
12 mg
měď
3 mg

Ingredience

  • 500 g uzeného masa (nejlépe vepřové kýty, krkovice nebo kolena)
  • 2 mrkev
  • 2 petržel
  • 1 celer
  • sůl
  • 20 kuliček celého pepře
  • 3 bobkové listy
  • trochu libečku
  • trochu petržele
  • trochu pažitky
  • 3 litry studené vody

Postup:

  1. Mrkev a petržel oškrábejte.
  2. Celer očistěte a vše nakrájejte na kostičky o zhruba stejné velikosti.
  3. Do hrnce nalijte studenou vodu.
  4. Vložte do ní maso, nakrájenou zeleninu, koření a část bylinek (druhou část si nechte na závěr na posypání polévky při podávání).
  5. Sporák zapněte na nejnižší stupeň.
  6. Polévku pomalu přiveďte k varu a nechte zvolna probublávat asi hodinu a půl.
  7. Když je polévka hotová, vyndejte z ní uzené maso a pokrájejte ho na stejně velké kostičky jako předtím zeleninu.
  8. Podle chuti dosolte nebo opepřete a podávejte posypané nahrubo nasekanými bylinkami.
  9. Polévka je celkem hustá, takže klidně nahradí večeři.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Mohlo by vás zajímat

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.