Nepečený piškotový dort s ovocem

Tomáš
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Nejlepší je v létě, krásné osvěžení...

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3971 KJ
sacharidy
112 g
cukry
55 g
tuky
48 g
nasycené mastné kyseliny
31 g
bílkovina
13 g
vláknina
3 g
draslík
409 mg
fosfor
42 mg
hořčík
35 mg
vápník
31 mg
sodík
11 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 600 g piškotů
  • 1 l sladká smetana (33%)
  • 2 jahodové kompoty
  • 600 g broskvového kompotu
  • 400 g kompotované mandarinky
  • 4 banány
  • 100 g čokolády (na ozdobení)
  • 100 g lentilek (na ozdobení)

Nástroje

    Dortová forma kulatá, nejlépe plechová

Postup:

  1. Do misky nalijeme smetanu. Vyšleháme tak, aby v ní zůstala stát šlehací metla.
  2. Připravíme dortovou formu. Pokud nemáme dno, použijeme talíř.
  3. Otevřeme broskvový kompot a šťávu z kompotu nalijeme do prázdné misky. Trochu šťávy nalijeme na dno dortové formy.
  4. Piškoty máčíme v misce se šťávou z kompotu a vkládáme vedle sebe na dno dortové formy. Navlhčené piškoty lepíme i na stěnu dortové formy.
  5. Když máme tohle hotové, na piškoty naskládáme nakrájené broskve a banány.
  6. Naneseme vrstvu šlehačky. Skládáme vrsty piškotů, ovoce a šlehačky až navrch dortové formy.
  7. Navrch dortové formy položíme prázdný talíř na zatížení.
  8. Vložíme do lednice nejlépe na celou noc, aby šlehačka pořádně ztuhla.
  9. Ráno vyndáme dort z lednice, otočíme vzhůru nohama a položíme na stůl.
  10. Sejmeme vrchní talíř. Dort potřeme zbytkem šlehačky - lze přelít rozehřátou čokoládou.
  11. Jako ozdobu jsme zvolili k 21. narozeninám barevné lentilky. Příprava je jednoduchá a potěší každého oslavence!

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.