Mangoldová polévka

Jiřule
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1237 KJ
tuky
21 g
sacharidy
16 g
nasycené mastné kyseliny
12 g
bílkovina
9 g
cukry
7 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
lepek
1 g
draslík
490 mg
vápník
265 mg
fosfor
220 mg
sodík
150 mg
cholesterol
99 mg
hořčík
43 mg
železo
4 mg
zinek
3 mg

Ingredience

  • 300 g mangoldu
  • 500 ml vody
  • 50 g másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 400 ml mléka
  • 1 zakysané smetany
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 1 bujon

Postup:

  1. Listy mangoldu zbavíme tužších částí. Přelijeme vroucí vodou. Přidáme bujon.
  2. Uděláme si jíšku z másla a mouky, vlijeme mléko a uděláme bešamel.
  3. Přidáme jížku k mangoldu. Přidáme zakysanou smetanu.
  4. Polévku rozmixujeme, osolíme a opepříme. Přidáme rozšlehané vejce. Minutku povaříme a můžeme podávat.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.