Vepřové maso se zeleninou, podávané s dušenou rýží

Tomáš
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut
Trochu jiná Znojemská...

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4367 KJ
sacharidy
75 g
bílkovina
55 g
tuky
54 g
cukry
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
429 mg
cholesterol
289 mg
fosfor
222 mg
sodík
177 mg
vápník
127 mg
hořčík
39 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 kg vepřového masa
  • 2 stroužky česneku
  • 15 dkg sterilovaných okurek
  • 2 červené papriky
  • 2 kostky Masoxu
  • 1 cibule
  • 4 vejce
  • špetka drceného kmínu
  • sůl
  • 2 lžíce oleje
  • 1 sladká mletá paprika
  • 1 kg rýže

Postup:

  1. OMÁČKA:

    1. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji.
    2. Přidáme kmín. Vložíme na kostky nakrájené maso. Orestujeme.
    3. Přidáme sladkou mletou papriku a osolíme.
    4. Podlijeme vodou. Přidáme Masox a prolisovaný česnek.
    5. Vaříme tak dlouho, než je maso zcela měkké.
    6. Přidáme na kostičky nakrájené okurky a červenou papriku a krátce povaříme.
  2. RÝŽE:

    1. Zakoupili jsme rýži ve varných sáčcích. Rýži vložíme do hrnce s horkou vodou a přivedeme k varu. Vaříme, dokud rýže nezměkne. Do vroucí vody s rýží můžeme přidat kapku oleje.
    2. Rýži zcedíme.
  3. Servírujeme s vařeným vejcem. Uvařené vejce můžeme nakrájet a vmíchat do omáčky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.