Risolino s krevetkami

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 20 minut
Koktejlové krevety a rýžové těstoviny

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1650 KJ
sacharidy
66 g
bílkovina
16 g
tuky
7 g
vláknina
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
835 mg
fosfor
314 mg
sodík
194 mg
vápník
105 mg
cholesterol
98 mg
hořčík
69 mg
zinek
2 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 125 g krevet (koktejlové)
  • 150 g rýžových kolínek (Risoliny)
  • 40 g ředkviček
  • 40 g žampionů
  • 20 g jarní cibulky
  • 1 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 1/2 lžíce koření (Ratatouille)
  • 1 lžíce citrónové šťávy

Postup:

  1. Nejdříve dáme vařit do vroucí, osolené vody rýžová kolínka (Rosoliny) dle návodu.
  2. Mezitím si nakrájíme na kousky ředkvičky, oloupané žampiony (jen hlavičky), jarní cibulku - i zelenou část, chilli papričku (dle svého uvážení) a nahrubo rozdrcený česnek. )
  3. To vše dáme na rozehřátý olej, ochutíme a chvíli orestujeme cca 2 - 3 minutky.
  4. Přidáme rozmražené koktejlové krevetky, přidáme šťávu z citronu a dusíme cca 2 minuty.
  5. Nakonec přihodíme zcezené a propláchnuté Risoliny a prohřejeme.
  6. Pak jenom popřejeme dobré chutnání a připijeme si dobrým bílým vímem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.