Vepřová plec s mrkví a bramborový knedlík

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 20 minut
Vaření: 90 minut
Vepřová plec s mrkví a bramborový knedlík - výpečky trochu jinak

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2074 KJ
tuky
38 g
bílkovina
33 g
mononenasycené mastné kyseliny
17 g
nasycené mastné kyseliny
8 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
sacharidy
5 g
cukry
1 g
draslík
905 mg
fosfor
154 mg
sodík
140 mg
cholesterol
128 mg
vápník
97 mg
hořčík
80 mg
železo
6 mg
zinek
5 mg

Ingredience

  • 1 kg vepřová plec
  • 1 cibule
  • 4 mrkve
  • 5 stroužků česneku
  • 300 ml vepřového vývaru
  • Sůl
  • Pepř
  • kmín
  • trocha petržele
  • 3 lžíce oleje

Postup:

  1. Maso si očistíme a nakrájíme na kostičky.
  2. Do zapékací mísy dáme olej a přidáme maso, které okořeníme.
  3. Cibuli i česnek nakrájíme na tenké kolečka a přidáme k masu.
  4. Mrkev očistíme nakrájíme a také přidáme do mísy.
  5. Vše zalijeme vývarem,posypeme petrželkou a přiklopíme víčkem.
  6. Dáme péct do trouby cca na 1,5 hodiny na 200° (občas promícháme).
  7. Po hodině sundáme víko a dopečeme.
  8. Je to jednoduchý a dobrý oběd. Velmi dobrý je k tomu bramborový knedlík, ale i kyselé zelí. Dobrou chuť

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.