Domácí Pizza s nejlepší salakvardou

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Na plech a samozřejmě lepší než kupovaná

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2639 KJ
sacharidy
64 g
tuky
35 g
bílkovina
22 g
cukry
6 g
vláknina
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
sůl
1 g
draslík
520 mg
fosfor
196 mg
vápník
87 mg
hořčík
64 mg
sodík
17 mg
železo
3 mg
zinek
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

    Těsto

  • 400 g polohrubé mouky
  • 20 g droždí
  • 200 ml teplé vody
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 100 ml majonézy
  • Salakvarda

  • 1 rajčatový protlak
  • 1 cibule (malá)
  • 4 stroužky česneku
  • 5 lžic kečupu
  • 2 lžíce cukru
  • Sůl
  • 1 lžíce oleje
  • Pepř
  • oregano
  • Na vrch

  • 15 dkg šunky
  • 15 dkg vysočiny
  • 150 g mozzarely

Těsto:

  1. Všechny ingredience si smícháme v míse. Droždí nenechávám vykynout, jen ho tam rozdrolíme a zpracujeme těsto.
  2. Na plech s pečícím papírem si rozprostřeme těsto.

Salakvarda:

  1. V kastrůlku si na oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme promačkáný česnek a zalijeme protlakem.
  3. Přidáme kečup, sůl cukr a oregano.
  4. Necháme cca 10 minut vařit na mírném ohni.
  • Když máme hotovo, salakvardu si hezky rozmažeme po těstě.
  • Nakonec poklademe nakrajenými salámy a navrch nastrouháme na hrubém struhadle mozzarelu.
  • Dáme do trouby na 200° cca 30-40 minut.

U nás je tato varianta oblíbená, zkuste sami. Dobrou chuť!


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.